Nyhetsbrev juni

Rektorn har ordet

Vår vackra gård är åter full av blommor i alla dess färger och former. Studenter och personal från hela KI campus flockas utanför för att njuta av den vackra naturen och den sköna försommarsolen. Ett fantastiskt utbildningsår går mot sitt slut och studenterna får möjlighet att släppa skolböckerna. Jag gläds över de fina resultat som våra studenter uppvisat under året och jag gläds otroligt mycket över vår studentkår. Med sprudlande entusiasm har kårstyrelsen städat, organiserat, planerat och gjort allt för att skapa en skön atmosfär.

I höst bjuder de även in KFS medlemmar till gemenskapen och tillsammans med KFS ordförande och SKHS kommunikatör Kristina Smith smids stora planer för nästa läsår. SKHS lokaler i hjärtat av KI campus är en fantastisk plats för Svensk Kiropraktik, vi hoppas att den ska kännas självklar och välkomnande för alla svenskutbildade kiropraktorer oavsett examensår.

Återstår för mig att önskar alla en riktigt skön sommar och ett varmt välkommet tillbaka i höst!

Samarbete KFS och Studentkåren

Genom ett ökat samarbete mellan Kiropraktiska Föreningen i Sverige och SKHS studentkår får studenter och yrkesverksamma kiropraktorer bättre möjligheter att träffas och knyta kontakter för framtiden. Kanske leder kontakterna till en plats för praktiktjänstgöring och eller till anställning, kanske till och med till ett klinikövertagande när den äldre kollegan går i pension.

Studentkåren kommer att ordna med gemensamma ”Kiropraktordagar” fulla med intressanta och givande aktiviteter. Det blir säkert en del god mat och dryck, roliga idrottsaktiviteter och lärorika föreläsningar. Men framför allt blir det möjlighet till viktiga samtal kollegor emellan!

Stort forskningsanslag

På grund av de tidigare Corona-restriktionerna fick Filip Gedin vänta på sin efterlängtade doktorshatt. Den 29 april var det dock dags för Karolinska Institutets vårpromotion i Blå hallen i Stockholms Statshus med efterföljande bankett och dans i Gyllene salen. Vi gratulerar Filip och ser fram emot vår nästa doktorands promovering. Håll ut säger vi till Cecilia Landberg, snart är det dags för den ståtliga hatten.

2022-04-29 Karolinska Institutets promotion i stadshuset

I dagarna fick Filip det glädjande beskedet om ett stort forskningsanslag á 2 miljoner kronor från forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd (FORTE). Konkurrensen om forskningsbidragen är stenhård och det är ovanligt att unga forskare får ett så stort bidrag vid första ansökningen. Bidraget visar att smärtforskning är allt mer aktuellt och prioriterat, något vi kiropraktorer välkomnar!

Ny hemsida

Nu lanseras KFS nya hemsida och svensk kiropraktik får ännu en fräsch plattform. Tanken med hemsidan är att det ska vara lätt att hitta den information man söker oavsett om man är patient, annan vårdgivare, myndighet eller presumtiv medlem. Bakom inlogg, som du når med ditt mobila bankid, finns medlemssidorna. Där hittar du aktuell information, annonser, kurser och senaste studierna sammanfattade av våra ambitiösa forskare.

KFS är en viktig aktör inom svensk hälso- och sjukvård och verktyget till framgång är välinformerade medlemmar. Styrelsens förhoppning är att den nya hemsidan ska förenkla informationsflödet inom föreningen. Klicka in HÄR!

Ny kurs i evidensbaserad kiropraktik

Den 7 – 8 oktober, i anslutning till KFS Årsmöte, är det dags för nästa kurs i fortbildningsprogrammet ”Evidensbaserat kiropraktiskt omhändertagande”. Denna gång har vi fokus på Diagnostik, behandling och rehabilitering av nacke. Fullständigt program och länk till anmälningsformulär kommer inom kort.

Utvärdering av förra kursen, med fokus på rygg, har hög svarsfrekvens och betonar föreläsarnas höga kompetens samt värdefull kompetensutveckling. Till kursen i oktober utlovar vi mycket intressanta föreläsare specialister inom ett område, som inte minst med anledning av aktuella IVO beslut är viktigt att följa noggrant.